Οι άνθρωποι των αμπελώνων και των κρασιών.

Πίσω από κάθε ανθρώπινη δημιουργία, πίσω από κάθε πόνημα του
μυαλού ή των χεριών, κρύβεται μια ομάδα ανθρώπων που δημιουργεί!

Οι άνθρωποι πίσω από τα κρασιά του Οινοποιείου Καρανικόλα, όπως σε κάθε οικογενειακή επιχείρηση, είναι τα μέλη της οικογένειας.

Το όραμα, η γνώση, η εμπειρία, η προσήλωση στον στόχο, η εργατικότητα, η εξυπνάδα και η πίστη στη ποιότητα της Γης που “γεννάει” την ποιότητα όχι μόνο των κρασιών αλλά και των υπόλοιπων προϊόντων του “κτήματος”, είναι “το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα” που προσφέρουμε.

Ας γνωριστούμε καλύτερα…

Ο Οινοποιός

Ο Σταύρος Καρανικόλας, γέννημα και θρέμμα της Παρασκευής Αιγίου,  παραλαμβάνει το 1987 τους οικογενειακούς αμπελώνες από τον πατέρα του. Οι αμπελώνες αυτοί – όπως παντού στην Αιγιάλεια – είναι μαύρη Κορινθιακή σταφίδα και Ροδίτης.

Σύντομα οραματίζεται το επόμενο βήμα, αυτό της εκμετάλλευσης του οικογενειακού αμπελώνα μέσα από την δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας που θα εκφράζουν τόσο τον τόπο και την παράδοση του όσο και τις προσωπικές του γευστικές αναζητήσεις. 

Το “πάντρεμα” της παράδοσης με την γνώση και την τεχνολογία ήταν πια ο στόχος.

Ο αμπελουργός και οι πωλήσεις

Ο Γεράσιμος Καρανικόλας, ύστερα από την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης του και των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, φοίτησε με επιτυχία στην μεταδευτεροβάθμια σχολή Αμπελουργίας και Οινοτεχνίας της Νεμέας έτσι ώστε να πλαισιώσει την εμπειρία του μέσα στους οικογενειακούς αμπελώνες με σύγχρονη αμπελουργική γνώση και να εντρυφήσει στην αμπελουργική και οινική τεχνολογία.

Παράλληλα με την ενασχόληση του στην καλλιέργεια των αμπελώνων έχει και την ευθύνη των πωλήσεων του οινοποιείου.

Η Θετική μας ενέργεια...

Ο Λέων μας είναι η θετική ενέργεια της καθημερινότητα μας και… ο φύλακας του οινοποιείου!

Ο Οινολόγος

Ο Βασίλης Καρανικόλας σπουδάζει Οινολόγος στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάζεται όποτε είναι πρόσφορο στο οινοποιείο ώστε να αποκτάει χρήσιμες εμπειρίες και πρακτικές γνώσεις που θα εμπλουτίσουν σημαντικά τις επιστημονικές γνώσεις από τις σπουδές του.

Οι Δημόσιες σχέσεις

Η Ελένη Καρανικόλα, μετά την ολοκλήρωση των βασικών και μεταλυκειακών της σπουδών, έχει αναλάβει τις Δημόσιες σχέσεις του οινοποιείου και προσφέρει απλόχερα την βοήθεια της όπου χρειάζεται μια γυναικεία παρουσία στο επίπεδο των Δημοσίων σχέσεων.